Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Prezentare

Pachetul de lucru WP4 - "Capacitate editoriala"

Pachetul de lucru 4, denumit si “Capacitate editoriala” isi propune doua mari obiective: 
1. Realizarea unui program de training editorial pentru intarirea capacitatii editoriale a unui grup de 30 de publicatii romanesti. 
2. Realizarea unei platforme web de suport editorial care sa permita unui numar mare de reviste romanesti sa intre in fluxul principal de cunoastere.

Programul de training editorial presupune realizarea unui studiu privind criteriile CNCSIS de evaluare a revistelor, un interviu cu redactorii sef ai celor mai importante 5 reviste romanesti cu factor de impact ISI, realizarea unui chestionar cu expertiza internationala privind stabilirea criterilor de selectare reviste si elaborarea raportului privind alegerea criteriilor de selectare a revistelor stiintifice. Se are in intentie a se utiliza si criteriul “Wild Card” care se va aplica unui numar limitat de 4 reviste. Partea de training editorial se va realiza atat prin intermediul unui ghid de training pentru editori cat si prin organizarea a 10 sesiuni de formare pe teme specifice.

Evenimentul public de evaluare a implementarii programului va avea loc in luna noiembrie 2011 si va cuprinde atat prezentarea rezultatelor activitatilor WP4 cat si ateliere de lucru care vor avea ca scop evaluarea rezultatelor obtinute. In acest scop, se va lansa si o pagina web de inregistrare a feed-back-urilor primite de la grupul tinta al proiectului, dar si de la alti participanti la viata stiintifica universitara. Organizarea evenimentului va constitui de asemenea una din responsabilitatile consultantului editorial si va beneficia de o mediatizare corespunzatoare.

Activitatea de sprijin editorial pentru revistele incluse in program va consta in stabilirea echipelor de legatura intre editori si consultantul ales, traininguri “on the job”, analize SWOT ale bordurilor editoriale (1/an/revista) si sprijin financiar in baza rezultatelor obtinute de-a lungul proiectului.

Activitatea de dezvoltare a unei platforme web de suport editorialRomanian Editorial Platform, este poate cea mai importanta activitate a WP4 si se va desfasura in perioada 01.04.2009 – 31.11.2011, avand ca termene limita de referinta 30.08.2010 (finalizarea dezvoltarii platformei editoriale) si 28.02.2011 (asistarea revistelor pentru utilizarea platformei).

 

 

 

Activitati

Sesiunea a cincea de formare in utilizarea Platformei Editoriale Romane SCIPIO

Sesiunea a cincea de formare in utilizarea Platformei Editoriale Romane SCIPIO

11 martie 2011, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, Aula Domsa

Programul il puteti accesa aici

Lista participantilor o puteti accesa
aici  



Prezentarile sustinute de catre prof.dr. Dan CARAGEA le puteti accesa mai jos:

"Managementul publicatiilor stiintifice. Planul de afaceri" 
"Resurse informatice in activitatea editoriala"


Studiul "Managementul publicatiilor stiintifice. Planul de afaceri" il puteti accesa aici   

Exercitiul construirii unui plan de afaceri pentru o publicatie stiintifica il puteti accesa
aici   

Prezentarea sustinuta de catre Victor VELTER o puteti accesa
aici


Materialele suport pentru utilizarea platformei editoriale romane SCIPIO le puteti accesa mai jos:

Ghidul autorul
Ghidul fluxului editorial  
Ghidul utilizatorului SCIPIO 
Ghidul recenzentului 


  

Data publicarii:

Rezultate

Livrabile WP4

Rezultatele anticipate ale pachetului WP4 si datele lor de livrare.
...mai mult

Calendar evenimente

martie 2024
LMaMiJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Inscriere newsletter