Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Prezentare

Pachetul de lucru WP4 - "Capacitate editoriala"

Pachetul de lucru 4, denumit si “Capacitate editoriala” isi propune doua mari obiective: 
1. Realizarea unui program de training editorial pentru intarirea capacitatii editoriale a unui grup de 30 de publicatii romanesti. 
2. Realizarea unei platforme web de suport editorial care sa permita unui numar mare de reviste romanesti sa intre in fluxul principal de cunoastere.

Programul de training editorial presupune realizarea unui studiu privind criteriile CNCSIS de evaluare a revistelor, un interviu cu redactorii sef ai celor mai importante 5 reviste romanesti cu factor de impact ISI, realizarea unui chestionar cu expertiza internationala privind stabilirea criterilor de selectare reviste si elaborarea raportului privind alegerea criteriilor de selectare a revistelor stiintifice. Se are in intentie a se utiliza si criteriul “Wild Card” care se va aplica unui numar limitat de 4 reviste. Partea de training editorial se va realiza atat prin intermediul unui ghid de training pentru editori cat si prin organizarea a 10 sesiuni de formare pe teme specifice.

Evenimentul public de evaluare a implementarii programului va avea loc in luna noiembrie 2011 si va cuprinde atat prezentarea rezultatelor activitatilor WP4 cat si ateliere de lucru care vor avea ca scop evaluarea rezultatelor obtinute. In acest scop, se va lansa si o pagina web de inregistrare a feed-back-urilor primite de la grupul tinta al proiectului, dar si de la alti participanti la viata stiintifica universitara. Organizarea evenimentului va constitui de asemenea una din responsabilitatile consultantului editorial si va beneficia de o mediatizare corespunzatoare.

Activitatea de sprijin editorial pentru revistele incluse in program va consta in stabilirea echipelor de legatura intre editori si consultantul ales, traininguri “on the job”, analize SWOT ale bordurilor editoriale (1/an/revista) si sprijin financiar in baza rezultatelor obtinute de-a lungul proiectului.

Activitatea de dezvoltare a unei platforme web de suport editorialRomanian Editorial Platform, este poate cea mai importanta activitate a WP4 si se va desfasura in perioada 01.04.2009 – 31.11.2011, avand ca termene limita de referinta 30.08.2010 (finalizarea dezvoltarii platformei editoriale) si 28.02.2011 (asistarea revistelor pentru utilizarea platformei).

 

 

 

Activitati

Activitatea 4.4 - Dezvoltarea unei platforme web de suport editorial

Scopul proiectului ”Platforma Editoriala Romana” este de a creea conditiile tehnice necesare echipelor editoriale locale, pentru a se putea concentra asupra continutului publicat in jurnalele stiintifice din Romania, si nu asupra procesului editorial in sine . Aplicatia va asigura facilitati de management a procesului de publicare a jurnalelor stiintifice: prezenta pe internet, receptia propunerilor de publicare, evaluarea manuscriselor, formatarea formei publicabile si distributia electronica. 

Obiectivul principal al Platformei Editoriale Romane este de crestere a vizibilitatii cercetarii stiintifice romanesti. Obiectivul secundar il reprezinta facilitarea obtinerii de rapoarte asupra evolutiei si starii curente a publicatiilor cu profil stiintific din Romania. 

Platforma va servii ca un depozit de informatie gestionand istoricul publicatiilor a caror administrare o asigura. 

Platforma va asigura de asemenea facilitati de diseminare a informatiilor catre platforme similare externe si alte interfete de acces la informatie (search engine-uri, portaluri dedicate, etc), si va pune la dispozitia echipelor editoriale suportul necesar pentru publicarea de versiuni bilingve (romana/engleza), la nivel de abstract si de continut a articolului. 

Pentru asigurarea unei organizari corespunzatoare a activitatilor intreprinse de echipele editoriale ale jurnalelor si necesitatilor specifice ale administratorului platformei, au fost definite o serie de pachete de module si functionalitati:
   • SABLOANE JURNALE
   • COLECTIE DE JURNALE
   • MANAGEMENTUL JURNALELOR.

Data publicarii:

Rezultate

Livrabile WP4

Rezultatele anticipate ale pachetului WP4 si datele lor de livrare.
...mai mult

Calendar evenimente

iulie 2024
LMaMiJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Inscriere newsletter