Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Prezentare

Pachetul de lucru "Calitatea cercetarii in universitati"

In cadrul Pachetului de lucru 2 (WP2), proiectul Doctoratul in Scoli de Excelenta isi propune crearea unui cadru national de evaluare a calitatii cercetarii stiintifice in  universitatile din Romania.

In prima etapa a proiectului au fost identificate personalitati din Romania si din strainatate cu o bogata experienta in cercetare la nivel national si international. Aceste personalitati stiintifice au fost invitate sa constituie Panelul central multidisciplinar al proiectului.
Obiectivul principal al acestui panel il constituie elaborarea, testarea si implementarea criteriilor si metodologiei generale de evaluare a cercetarii stiintifice.
Dupa elaborarea criteriilor si a metodologiei generale , acestea au fost aduse la cunostinta comunitatii, discutate si validate in cadrul unui eveniment public de prezentare (octombrie 2009).
Unul dintre rezultatele acestei etape a fost structurarea panelurilor de experti pe domenii stiintifice. Pe baza criteriilor si a metodologiei generale de evaluare, precum si pe baza practicii internationale de evaluare a cercetarii, fiecare panel pe domeniu va propune metodologia si indicatorii de evaluare a performantelor de cercetare specifici  domeniului. Metodologia validata de catre comunitatea academica va fi  pilotata pe un grup de universitati reprezentative din Romania si, dupa eventualele corectii,  va fi aplicata in cadrul exerciului national de evaluare (ENEC) tuturor universitatilor finantate din bani publici din Romania.
Simultan cu etapa de dezvoltare a metodologiei se vor elabora specificatiile pentru platforma informatica suport necesara desfasurarii procesului de evaluare. Platforma informatica suport va fi utilizata pentru culegerea datelor, validarea si procesarea informatiilor necesare efectuarii exercitiului national de evaluare.
Rezultatele exercitiului national de evaluare vor fi prezentate public in cadrul unui eveniment national cu o larga participare a membrilor comunitatii academice din Romania. Aceste rezultatele vor constitui baza de pornire pentru formularea de recomandari privind cadrul legislativ si politicile in domeniul cercetarii din invatamantul superior romanesc. 
 

Activitati
 
Rezultate

Activitatea 2.1 - Dezvoltarea metodologiei generale de evaluare a calitatii cercetarii in universitati

 

 

 

     
  • Procesul de nominare/co-nominare

        Pentru selectarea evaluatorilor romani ce vor lua parte la ENEC a fost realizata in cadrul proiectului o platforma electronica de nominare/conominare pe domenii de specialitate gazduita la adresa http://conominare.ecs-univ.ro/. Prin intermediul acestei platforme membrii comunitatii stiintifice romanesti au putut sa indice figurile marcante ale cercetarii in vederea cooptarii lor in procesul de evaluare a calitatii cercetarii. Procesul de nominare/conominare s-a incheiat in octombrie 2009.

 

Data publicarii:

Rezultate

Livrabile WP2

Rezultate ale pachetului de lucru 2
...mai mult

Calendar evenimente

octombrie 2024
LMaMiJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Inscriere newsletter